Site Meter Shanties bij de Vleet
       

Max Thurmer, de nestor (1944). Eén van mijn interesses is:  geschiedenis van Vlaardingen. Ik behoor  tot de onderhoudsploeg van de ruim 100-jarige zeillogger VL 92 “Balder” . Verder ben ik stadsgids, vrijwilliger bij het Stadsarchief en sinds 1999  vrijwilliger bij Omroep Vaardingen. Al heel vroeg in mijn jeugd werd ik, door de werkzaamheden van mijn opa, mijn vader en enkele ooms geconfronteerd met scheepvaart en in Vlaardingen natuurlijk met de visserij. In mijn “ werkend bestaan”  heb ook lange tijd in de scheepvaart contacten gehad. Bovendien had en heeft muziek mijn belangstelling, hoewel ik geen muzieknoot kan lezen. Een combinatie van het geheel is dus niet helemaal vreemd. Enkele jaren geleden ben ik lid geworden van Shantykoor “ De Vlaardingse Muiters” en zo kwam ik steeds weer in contact met andere shantykoren.  Omroep Vlaardingen vond het een fantastisch idee om een shanty-programma op te starten, en drie medewerkers  t.w. Chiel, Bart en Max gingen de uitdaging aan

Ik ben Chiel Harte ( 1957) en geboren en getogen in de (voormalige) haringstad Vlaardingen. Mijn interesses is o.a. de geschiedenis van Vlaardingen en met name de maritieme kant. Naast nog vele andere bezigheden, ben ik ook al sinds 2007 lid van het Schiedams Shantykoor Stuurloos .
Mijn liefde voor de shantymuziek, dateert al eigenlijk uit mijn jeugd en begon vanuit de Ierse folkmuziek en via The Dubliners naar het huidige shanty repertoire.
Al sedert vele jaren is het een groot voorrecht om samen met Max en Bart wekelijks “Shanties bij de Vleet “ te maken. Uit de vele reacties uit binnen- en buitenland weten wij dat het programma ook door andere luisteraars wordt gewaardeerd.
Ik hoop u nog vele jaren veel plezier te bezorgen, samen met mijn scheepsmaten Max en Bart !

 Ik ben Bart Zandstra. In 1959 op 23 augustus van dat jaar ter wereld gebracht. In 2001 begonnen bij de lokale omroep van Vlaardingen als beginnend technicus. Al snel uitgroeiend tot allround technicus. Met de Vlaardingse Muiters hebben we in de studio van Omroep Vlaardingen hun eerste cd opgenomen. Voor iedereen een spannend gebeuren. Daarna ben ik een jaar of twee hun geluidstechnicus geweest. Sinds 24 februari 2012 ben ik de vaste technicus van Shanties bij de Vleet. Een programma waaraan we met veel plezier werken. In mijn vrije tijd maak en onderhoud ik websites.